Keti Koti Junior Arnhem

Keti Koti Junior Arnhem
Rozet – Bibliotheek Presikhaaf
25-06-2024
15:30 - 17:00

Kindercollege met Anansi verteller

Anansi is een mythische spin uit volksverhalen uit West-Afrika en de Caraïben. Anansi is heel intelligent en is daardoor zijn tegenstanders steeds te slim af is. Verhalen over Anansi zijn meegereisd in de hoofden van de tot slaafgemaakte mensen, die uit Afrika naar de Nederlandse Caribische koloniën werden gebracht. De volksverhalen over de spin Anansi inspireren verteller Joyce van Steenveldt-Licie al jaren en dat wil ze graag met ons delen. Joyce gaat in gesprek met kinderen over de betekenis die het vertellen van die verhalen voor haar heeft en wat dit met de Nederlandse slavernijgeschiedenis te maken heeft.

Deze activiteit biedt Rozet op school onder schooltijd aan als ook in de bibliotheek na school-tijd. Dit kindercollege is vast onderdeel van het Keti Koti Junior programma voor basisscholen in Arnhem.

Tijdens het kindercollege gaan we in gesprek met deze verteller over de volksverhalen Anansi, en we praten samen over de vraag: hoe kunnen we vandaag de dag omgaan met het slavernijverleden?

MELD JE AAN VIA DE WEBSITE VAN ROZET!

Keti Koti Junior Arnhem